Fysik

archimedes lov

22. april 2020 af jlj95 - Niveau: C-niveau

Jeg har lidt svært ved at forstå opgaven her og hvordan den skal løses. Ellers så er det fordi jeg forvirrer mig selv. Er der en som vil skære det ud for mig?

En isklump med temperaturen 0C flyder på vandet. Isklumpens volumen er 7,5 cm3. 

a) find opdriften af isklumpen. Densiteten af is ved 0C er 0,917 g/cm3. hvorfor får jeg densiteten af isen her? til spørgsmål a) er det vel densiteten af havvandet/vand jeg skal bruge til at finde opdriften for den fortrængte volumen? 

b) beregn volumen af den del af isklumpen, som er under vand.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2020 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Da isklumpen flyder, er der balance mellem opdriften og tyngdekraften.

Fopdrift = Ftyngde  <=>

Fopdrift = mis*g  <=>

Fopdrift = ρis*Vis*g

og så indsætter du talværdier.

b)

Her skal du så bruge Archimedes.

Fopdrift = mfortrængt havvand*g  <=>

Fopdrift = ρhavvand*Visklump under vand*g  <=>

Visklump under vand = Fopdrift/(ρhavvand*g)

og så indsætter du den opdrift du fandt før.


Svar #2
22. april 2020 af jlj95

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: archimedes lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.