Matematik

Nogen der kan hjælpe mig med den her opgave

22. april 2020 af Sara74

Pendling af kvalificeret arbejdskraft fra Sverige til Hovedstadsregionen pa°virker timeproduktiviteten i Hovedstadsregionen.

Nedensta°ende model viser sammenhængen mellem pendling af kvalificeret arbejdskraft fra den svenske del af Øresundsregionen til Hovedstadsregionen og ændringen i timeproduktiviteten i regionen ma°lt ved ændringen i bruttoværditilvæksten pr. beskæftiget i regionen.

Lad B være en funktion med følgende forskrift

B(x)=-1/3 x^3+12x^2-44x+50.

C) Bestem det antal pendlere, der giver den største ændring i bruttoværditilvæksten pr. beskæftiget i regionen.

Jeg ved at jeg skal differentere, men er ikke så god til det og ved ikke hvad jeg skal efter jeg har differenteret. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2020 af peter lind

Du skal løse ligningen B'(x) = 0.


Svar #2
22. april 2020 af Sara74

Hvad er b´(x)? I en ligning plejer der altid være flere tal, men forstår ikke når det bare er b´(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2020 af peter lind

Det er B(x) differentieret


Svar #4
23. april 2020 af Sara74

Jeg har fundet ud af det, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. april 2020 af hhxpige18

Hvad endte du med at svare Sara74?


Skriv et svar til: Nogen der kan hjælpe mig med den her opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.