Matematik

Differentialligning

25. april 2020 af DeepOcean - Niveau: A-niveau

Hej

jeg sidder med følgende opgave :

Bestem en løsning til følgende ligninger og betingelser:

a) y´ = 0 , y(2) =-5

b) y´´ = 0, y(2) = 0 ,y´(2)= -1

Jeg har selv løst opgaven a)  på følgende måde : y = f(x) = 0+ k  hvor jeg sætter x= 2 og y= -5 så

-5 = 0 +k =>  k = -5 og derfor har en bestem løsning er y = f(x) = -5

Har jeg løst opgave rigtigt?

hvad med Opgave b) nogle de har ide?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2020 af mathon

Du har ikke vedføjet den pågældende differentialligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. april 2020 af janhaa

b) y ' = c 

y ' (2) = c = -1

y ' (2) = -1

y (2) = -x + k = 0

y(2) = -2 + k = 0

k=2

y(x) = -x + 2


Svar #3
25. april 2020 af DeepOcean

#2 Tak for opgave b)

hvad med opgave a) jeg får f(x) = -5  .Er den rigtig svar? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2020 af mathon

#3

          Ja.


Svar #5
25. april 2020 af DeepOcean

Tak


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.