Matematik

Logaritmefunktioner 1137.

26. april 2020 af javannah5 - Niveau: C-niveau
Er der nogle der kan hjælpe har lidt svært ved at lave den?
Vil også gerne har den første lavet som et eksempel sammen med en forklaring for på den måde kan jeg bedre forstår det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2020 af AMelev

                          

Det er eksponentielle funktioner, ikke logaritmefunktioner. f(x) = b·ax
Se FS side 15 (87)

1) b = 3.7 og a = 1.04. T_2=\frac{log(2)}{log(a)}=\frac{log(2)}{log(1.04)}=......


Svar #2
26. april 2020 af javannah5

hvad er fordoblingskonstanten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2020 af AMelev

#1

Se FS side 15 (87)

Brug din formelsamling! 


Svar #4
26. april 2020 af javannah5

men jeg har ikke en formelsamling


Svar #5
26. april 2020 af javannah5

og jeg har stadig ikke forstået hvordan du fandt frem til resultatet

hvorfor bruger du en logaritmefunktion, når det er en eksponentiel funktion vi har at gøre med?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2020 af AMelev

Du burde have en formelsamling, hvis det, du har opgivet (STX C-niveau) er korrekt.
Her er et link til den. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

#5 Det er en formel, som man kan bevise. Se evt. denne video  (forklaring - ikke bevis).
I har måske bevist formlens gyldighed i undervisningen ellers kan du se det her 


 


Svar #7
26. april 2020 af javannah5

Kan du ikke bare hjælpe mig med at forstå hvordan man laver opgaven

Svar #8
26. april 2020 af javannah5

Det gavner mig bedst på den måde

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2020 af AMelev

Der er gennemregnet et eksempel i #1, hvor formlen også  står.
En eksponentiel funtion hedder f(x) = b·ax.
Sammenlign det med opgavens forskrifter og afkod, b = .... og a = ....

Når du har gjort det, kan du vende tilbage eller selv gå videre og indsætte i formlen.


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner 1137.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.