Kemi

Koncentration og pH

27. april 2020 af Daniella500 - Niveau: B-niveau

Nogen som kan fortælle mig om jeg har regnet b rigtigt? 

Og hvordan skal jeg regne c?:)

0,281 g af den stærke base kaliumhydroxid, KOH, opløses i vand. Efter afkøling til 25 ºC fylder opløsningen 250 mL.

b. Angiv c(KOH) og [OH-] med 1 decimal

c(Volumen) = 0,281mL / 250mL * 100 = 0,1124

Stofmængdekoncentration (c) = n/V

0,281 / 0,1124 = 2,5

c. Beregn pH og pOH


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2020 af mathon

Det har du ikke.


Svar #2
27. april 2020 af Daniella500

#1

Det har du ikke.

Hvordan skal den så regnes?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. april 2020 af mathon

                         \begin{array}{lllll} &M(KOH)=(39.098+15.999+1.008)\; \frac{g}{mol}=56.105\; \frac{g}{mol}\\\\& n(KOH)=\frac{0.281\; g}{56.105\; \frac{g}{mol}}=0.005\; mol \\\\ & c(KOH)=\frac{n}{V}=\frac{0.005\;mol}{0.250\;L}=0.02\; M \\\\& \left [ OH^- \right ]=c(KOH)=0.02\;M\qquad \textup{da KOH er let opl\o seligt.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2020 af mathon

                     \begin{array}{lllll}c) &pH=14+\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right ) \\\\& pOH=-\log\left ( \left [ OH^- \right ] \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Koncentration og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.