Matematik

Tangenter...

02. maj 2020 af Deku (Slettet) - Niveau: B-niveau

1.) tegn grafen for f(x)=In(x)
2.) Tegn tangenten med røringspunktet (3,f(3))og bestem f'(3)
3.) Bestemt røringspunkteterne for tangenter til grafen, der har hældningerne 2;1 & 0,2

hjælp?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2020 af janhaa

1)

https://www.wolframalpha.com/input/?i=plot+ln%28x%29

2)

f ' (x) = 1/x

f ' (3) = 1/3

f(3) = ln(3)

tangent:

y - ln(3) = (1/3)*(x - 3)

y = (x/3) - 1 + ln(3)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2020 af AMelev

Opdatér lige din profil mht. uddannelse, så vi ved hvilke redskaber, du har at gøre godt med.
Angiv også lige, hvilket CAS-værktøj, du benytter.


Skriv et svar til: Tangenter...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.