Matematik

BINOMIALFORDELINGEN

03. maj 2020 af dkmat (Slettet) - Niveau: B-niveau

I et eksperiment ønsker man at undersøge, om en mønt er uærlig. Ud af 40 kast viser mønten plat 28 gange.

Forklar, hvorfor testen skal være dobbeltsidet og opstil en nulhypotese og en alternativ hypotese.
Undersøg på signifikansniveau 5%, om nulhypotesen kan forkastes.
Bestem den kritiske mængde for signifikansniveauet 5%.
Hvad er den kritiske mængde, hvis signifikansniveauet er 1%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2020 af peter lind

Nulhypotese: p =½

se om P(X> 28) < 0,025

Du kan se den konfidensintervallet formel 255  side 42 i din formelsamling.


Svar #2
03. maj 2020 af dkmat (Slettet)

Tak for hjælpen.

Men er det jeg skal benytte til første spørgsmål eller hele opgaven. 


Svar #3
03. maj 2020 af dkmat (Slettet)

Hvordan udregner man P(X> 28) < 0,025, er ret i tvivl, om hvor P(X noget) regnes ud ved brug af værktøjer.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2020 af peter lind

#2 Det er spørgsmål 2, 3 og 4 i opgaven

#3 Du skal bruge dit CAS værktøj. Det er en binomialfordeling med n=40 p=½


Svar #5
03. maj 2020 af dkmat (Slettet)

binomPdf(40,0.5,28) ? 0.005081

Er dette rigtigt eller dette?

binomCdf(40,0.5,28) ? 0.996787


Skriv et svar til: BINOMIALFORDELINGEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.