Matematik

udtryk ens

11. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvilken en er ens

Hvilke af følgende af udtryk er lig hinanden uanset hvilke tal a og b står for:

(a) (4a)*(2b)

(b) 8a*4ab

(c) 4*a*2*b

(d) 4*2*a*b

(e) (4*2)*(a*b)

(f) 8ab

Vedhæftet fil: ååå.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2020 af janhaa

a=c=d=e=f


Svar #2
11. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

#1

a=c=d=e=f

hvorfor a=c=d=e=f og ikke b


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2020 af pop1738 (Slettet)

fordi du skal tænke på at b 8a*4ab er ikke ens men derudover a c d e f er ens


Svar #4
11. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

forstod ikke


Svar #5
11. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

kan du sige det på en god måde


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. maj 2020 af Capion1

Der gælder for multiplikation at faktorernes orden er ligegyldig.
abc = acb = bac = bca = cab = cba
Både tal og bogstaver er faktorer.


Svar #7
11. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

hvilken en er ens

Hvilke af følgende af udtryk er lig hinanden uanset hvilke tal k og x står for:

(a) k*(-3x)

(b) k*(-3)*x

(c) kx-3

(d) -3*k*x

(e) -3kx

(f) (k-3)x


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. maj 2020 af Capion1

Hvis du har svært ved at se det, kan du gange dem allesammen ud og dernæst sammenligne:
a)    - 3kx
b)    - 3kx
c)      kx - 3
d)    - 3kx
e)    - 3kx
f)       kx - 3x
Husk, at gangeprikken ikke altid behøver at være der, hvis der ikke kan være misforståelser.


Svar #9
11. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

så resultatet er a,b,c,d og e da (f) er kx-3x


Svar #10
11. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

?

Skriv et svar til: udtryk ens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.