Matematik

Biografbilletter

14. maj 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Hej

En person der ville forklare den her opgave? + jeg har om problemløsninger lige pt, så i stedet for at jeg spørger de fleste gange om hjælp her, ville i så også ikke forklare hvilken strategi i bruger? Eller hvordan i finder svaret til opgaven?

- Mange tak:)

En lørdag sælges der
biografbilletter til en film.
120 børnebilletter og 60
voksenbilletter.
Børnebilletterne til filmen var
30 kroner billigere end
voksenbilletterne.
Sammenlagt sælges der
billetter for 10800 kroner.
Hvad skulle man betale for en
børnebillet til filmen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} &&&\begin{array}{l|c|c|c|c|} &\textup{antal}&\textup{stk.pris}&\textup{pris}\\\hline \textup{voksne}&60&x&60\cdot x&\textup{prisligning}\\\hline \textup{b\o rn}&120&x-30&120\cdot (x-30)&60\cdot x+120\cdot (x-30)=10800 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Biografbilletter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.