Matematik

HJÆLP!?!??!

14. maj 2020 af Mathilde180 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem tangenthældingen i punktet (1,f(1)) for e^x.

Vedhæftet fil: tangent.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Det er f '(x) der fortæller os tangenthældingen til grafen for forskellige værdier af x. Så vi differentierer for at finde f '(x):

f(x) = ex

f '(x) = ex

Så tangenthældningen i x=1 finder vi som f '(1):

f '(1) = e1 = e 


Svar #2
14. maj 2020 af Mathilde180 (Slettet)

mange tak for hjælpen :) :)


Svar #3
14. maj 2020 af Mathilde180 (Slettet)

men når man differentierer e^x bliver det ikke bare så e


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Når man differentierer ex, så får man ex igen.

Når man sætter 1 ind på x's plads i ex, så får man e.


Skriv et svar til: HJÆLP!?!??!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.