Matematik

Bumpe

14. maj 2020 af yoshi123123 - Niveau: B-niveau

Se vedhæftet fil. hmax er 0.1m og korden er 4m. Hvordan finder jeg h1 når jeg ved at x=1m?

Vedhæftet fil: Kordeee.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2020 af Maskiningeniøren

Du kan nemt betemme radius:

r = \frac{h_{max}}{2}+\frac{K^2}{8h_{max}}

Der er flere måder at komme frem til en formel der kan regne h ud (nogle sandsynligvis mere elegant end mit forslag).

Ved at leje med lidt trigonometri kan denne formel udledes:

h = \sqrt{ r^2-\left (\frac{K}{2}-x \right )^2} - \sqrt{ r^2-\left (\frac{K}{2} \right )^2}


Svar #2
14. maj 2020 af yoshi123123

Radius får jeg også givet til at være 20m hvordan udleder du den anden formel der?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2020 af Maskiningeniøren

Radius er faktisk 20,05 m :)

Hvis du ser vedhæftet fil og jeg fortæller at h = b - a

Med lidt Pythagoras burde du kunne komme frem til formlen.

Men som sagt vil jeg ikke udelukke en mere elegant måde at løse opgaven på. 

Vedhæftet fil:udklip.png

Svar #4
14. maj 2020 af yoshi123123

Men vi får givet at radius er 20. De info du har fra starten er fordi jeg har skulle udregne pilhøjden og har rundet undervejs. Men den er 20,00m

Svar #5
14. maj 2020 af yoshi123123

Men tak for svar :-)

Skriv et svar til: Bumpe

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.