Matematik

chokoladekage

15. maj 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Fire venner deler en
chokoladekage. Theresa spiser
1/2
mens Linnea spiser 1/3 af
kagen. Felix og John deler
resten af kagen.
Hvor stor en del af
chokoladekagen får John?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2020 af Moderatoren

Hvad tænker du selv?


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. maj 2020 af PeterValberg

Hvis hele kagen er 1, så kan du løse det vha. brøker:

\text{Johns andel}=\frac12\cdot\left(1-\frac12-\frac13 \right )=...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Svar #3
15. maj 2020 af annonym368 (Slettet)

#2

Hvis hele kagen er 1, så kan du løse det vha. brøker:

\text{Johns andel}=\frac12\cdot\left(1-\frac12-\frac13 \right )=...

Rigtig mange tak!:) 

Igen mange tak fordi du har vist det godt og grundigt:)


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. maj 2020 af PeterValberg

#3 Det var da så lidt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: chokoladekage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.