Matematik

potensudtrykket

15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvad er roden (også kaldet grundtallet!) i potensudtrykket 8^3 ?

9)

5)

10)

8)

7)

6)

er det ikke 8 da det er 8*8*8= 3^8


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2020 af PeterValberg

Jo, grundtallet i potenstallet 83 er 8

men:

er det ikke 8 da det er 8*8*8= 3^8

er ikke korrekt (omvendt)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

Hvad er eksponenten i potensudtrykket 1^1?

5)

2)

4)

3)

1)

6)

er det så det samme 1*1=1^1 

eksponenten i potensudtrykket er 1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2020 af PeterValberg

Et potenstal er påbygget på denne måde:

\text{rodtal}^{\text{ eksponent}}

altså er potenstallet med rodtallet a og eksponenten n:

a^n=\underbrace{\,a\cdot a\cdota\cdot ....\cdot a\,}_{\text{n gange}}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
15. maj 2020 af Kasperx1738 (Slettet)

ok


Skriv et svar til: potensudtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.