Matematik

Andengradspolynomium!!

20. maj 2020 af lorinos - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har skitseret parablen for 2. gradspolynomiumet, men hvordan regner jeg forskriften ud, jeg ved at forskriften for en 2. gradspolynomium er: p(x)=ax^2+bx+c, her ved jeg at c=-12, men hvordan finder jeg a og b? 

Vedhæftet fil: cc.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. maj 2020 af PeterValberg

Et andengradspolynomium følger modellen

y=ax^2+bx+c

Du kender tre punkter (0, -12) , (3,0) og (-2,9)

Opstil tre ligninger med tre ubekendte (a, b og c)
ved at indsætte de kendte punkter som hhv. x og y i modellen...
bestem hermed værdierne for konstanterne a, b og c

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2020 af BoHTX (Slettet)

Der er noget særligt mht. de to sidste punkter...jeg ville nok skrive polynomiet op som

y = a(x-r1)(x-r2)


Svar #4
20. maj 2020 af lorinos

hvorfor skal man bruge y=a(x-r1)(x-r2) for de sidste to punkter??


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. maj 2020 af Capion1

Da c straks kunne bestemmes, har vi to ligninger med to ubekendte tilbage:
(I)        32a + 3b - 12 = 0
(II)  (- 2)2a  - 2b - 12 = 0
Løs ligningssystemet.

Vi kan også benytte symmetrien, de to nulpunkter giver anledning til.
# 2     sidste koordinat fejlskrevet.


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. maj 2020 af ringstedLC

#4: Det er en anden form af 2. gradspolynomiet, hvor r1 og r2 er dets rødder.


Svar #7
20. maj 2020 af lorinos

Mange taak for hjælpen 


Skriv et svar til: Andengradspolynomium!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.