Matematik

Sandsynlighedsregning

24. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med vehæftet opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2020 af Capion1


Vis, at
P(X ≤ 6) = 0,159
P(X ≤ 14) = 0,977


Svar #2
24. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Skal jeg så benytte formel 267, hvor jeg intergerer i forhold til forskriften? Denne type opgave er uden hjælpemidler, så hvordan løses den uden brug af Maple eller lignende?


Svar #3
24. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Har samme problem med sp c i vedhæftet opgave


Svar #4
24. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Jeg ved at 10 ligger to spredninger fra middelværdien og heraf ved jeg fra formelsamlingen at 95,45% af observationerne i en normalfordeling ligger indenfor to spredninger fra middelværdien, så må 4,55% ligge udenfor. Er jeg på rette spor?

Ved bare ikke hvordan P( x ≤ 6) = 0,159?


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2020 af Festino

Bemærk at der er en trykfejl i opgaven. Det første punkt skal enten være (6,0.023) eller (8,0.159). I princippet løses opgaven ved at integrere tæthedsfunktionen, men det er ikke muligt uden hjælpemidler. Det er dog velkendt, at for normalfordelingen med middelværdi \mu og spredning \sigma er

P(X\le \mu-2\sigma)=P(X\ge \mu+2\sigma)=0.023

og

P(X\le \mu-\sigma)=P(X\ge \mu+\sigma)=0.159.

Du kan nu løse opgaven ved at sætte \mu=10 og \sigma=2. Samme princip anvendes ved #3.


Svar #6
24. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Men når jeg indsætter spredningen og middelværdien får jeg 10-2*2 = 6 og ikke 0.023 som resultat?


Svar #7
24. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Mathonnnn i need your help :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2020 af Festino

#6 Jeg er ikke sikker på, at jeg forstår, hvad der er dit problem. Er vi ikke enige om, at der gælder P(X\le 6)=0.023 og P(X\le 8)=0.159?


Svar #9
24. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Jo så hvordan får jeg 0.023 som output?


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. maj 2020 af Festino

Du tager enten halvdelen af 4.55\%  (idet det af din formelsamling fremgår, at 4.55\% ligger mere end to spredninger fra middelværdien, og den ene halvdel ligger under 6, mens den anden halvdel ligger over 14), hvilket er 2.275\%=0.02275, eller også bruger du et CAS-værktøj, som giver P(X\le 6)=0.0227501.


Svar #11
24. maj 2020 af MARIOO123 (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.