Matematik

Rekursionsligninger

25. maj 2020 af mikkel981 - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg er lidt i tvivl om jeg har løst b) rigtig og a) for den sags skyld :)

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: rekurs.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2020 af peter lind

a) 2*4 = 8 ikke 6


Svar #2
25. maj 2020 af mikkel981

Når ja tak, hvad med b)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2020 af Soeffi

#0. 

Vedhæftet fil:1963494.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2020 af peter lind

Du skulle finde dden generelle løsning og den er yn = c*n2 Nu skal du finde c så y2 = 8


Svar #5
25. maj 2020 af mikkel981

Det forstår jeg ikke helt Peter


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2020 af peter lind

Hvis du starte med c får du rækkefølgen c, c*2, c*22, c*23, c*24 ...


Svar #7
25. maj 2020 af mikkel981

Er virkelig blank og forstår ikke noget af det der står i min bog :(.

Hvordan kommer du frem til den generelle løsning yn = k*n^2 og hvordan bestemmer man så k...


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2020 af peter lind

Jeg ved ikke hvad der står i din bog, så jeg kan ikke referere til den

Hvis du har y0 =c, så er y1= 2*c, y2 = 2*y1 = 2*2*c = 22*c   y3 = 2*y2 = 2*22*c = 23*c  og mere alment har du

yn+1 = 2*yn = 2*2n*c = 2n+1c


Skriv et svar til: Rekursionsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.