Matematik

Kombinatorik

28. maj 2020 af Ladora (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har denne opgave, som jeg ikke kan finde ud af :( 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2020 af Jones2929

4a:

Du har 7 drenge, og du skal udvælge 2. Du skal bruge formlen K(n,r) = (...) hvor r = 7 og n = 2. Det giver 21 muligheder, men du skal selv (forsøge) at regne det ud

4b:

Der er 5 piger, og du skal igen udvælge 2. Du skal bruge formlen  K(n,r) = (...)  hvor r = 5 og n = 2. Det giver 10 muligheder, men du skal selv (forsøge) at regne det ud. 

Du bruger multiplikationsprincippet for at finde antallet af grupper med netop 2 drenge og piger af de 12 elever


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2020 af PeterValberg

Antallet af måder, hvorpå man kan udtage r elementer af n mulige kan bestemmes som:

K(n,r)=\frac{n!}{r!\cdot(n-r)!}

a) Her skal du bestemme

K(7,2)=.....

b) Her skal du bestemme produktet

K(7,2)\cdot K(5,2)=.....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.