Fysik

Totalrefleksion

03. juni 2020 af Juliesanchez - Niveau: B-niveau

Hej med jer

Jeg har et emne i fysk der hedder lysets brydning. Til det emne skal jeg dykke ned i totalrefleksion, og jeg skal kunne forklare hvorfor brydningen (b), ikke kan være mere end 90 grader, når der er tale om totalrefleksion. 

Til det spørgsmål er jeg en smule i tvivl om, hvad svaret er. Håber at nogle kan hjælpe mig, tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2020 af mathon

Prøv at tegne strålegangen.

Den indfaldsvinkel (grænsevinklen), der giver en brydningsvinkel på 90°, er grænsen mellem difraktion og totalrefleksion.


Svar #2
03. juni 2020 af Juliesanchez

Forstår stadig ikke helt, hvorfor brydningsvinklen ikke kan gå over de 90 grader? Er det fordi, at så vil brydningsvinklen gå fra at være i luft, til at være i vand? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2020 af mathon

Grænsevinklen i vand:
                                         \small \small \begin{array}{lllll}& \frac{\sin(g)}{\sin(\mathbf{{\color{Red} 90\degree}})}=\frac{1}{n_{vand}}=\frac{1}{1.33}\\\\& g=\sin^{-1}\left ( \frac{1}{1.33} \right )=48.8\degree \end{array}


Skriv et svar til: Totalrefleksion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.