Matematik

HJÆLP

10. juni 2020 af Frederikhang - Niveau: 10. klasse

Herunder ser du med blå farve en skitse af en rektangulær jernplade. Området, som er begrænset af stiplede linjestykker, skal fjernes. Der skal altså være et rektangulært hul i jernpladen.

a)Hvor stor er omkredsen af jernpladen skrevet med bogstaver?
b)Hvor stort er arealet af jernpladen efter, at hullet bliver skåret ud af jernpladen? Skriv løsningen med bogstaver.
c)Hvor stor er omkredsen af jernpladen, hvis x er 8 cm?
d)Hvor stort er arealet af jernpladen efter, at hullet er skåret ud af jernpladen, hvis x er 8 cm?

Vedhæftet fil: 12345.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2020 af Moderatoren

Så du får hurtigere og bedre hjælp:

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål.

Og:

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2020 af jamenhalløjsa

a) Omkredsen af et rektangel er givet ved de to lange side plus de to korte sider, altså

O = 2x + 2(x+2)

Det kan du så forkorte ved at gange 2 ind i parentesen og så forkorte videre.

b) Arealet af jernpladen er givet ved den ene side ganget med den anden, altså

A1= x * (x+2)

Arealet der skal fjernes er givet ved 

A2 = 4,5 * (x-6)

Arealet der er tilbage er så givet ved

A = A1 - A2 = (x * (x+2)) - (4.5 * (x-6))

Det kan du så regne ud

c) Omkredsen er givet ved de to lange sider lagt sammen med de to kortside, altså det udtryk du fandt i a) (O = 2x + 2(x+2)). Her sætter du så 8 ind på x's plads

d) Du sætter så 8 ind i det udtryk du ender ud med i b), altså det du får ud fra (A = A1 - A2 = (x * (x+2)) - (4.5 * (x-6)))

:))


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.