Matematik

Redegørelse og bevis for ligevægten

14. juni 2020 af ke25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået føgende opgave, hvor jeg skal redegøre for ligevægten gennem et bevis. Jeg kan bare ikke finde ud af hvilket bevis jeg skal bruge. Er der nogen som kan hjælpe mig?

Udbud og efterspørgsel er givet ved:

d(x)=ax+b

s(x)=cx+e

Ud fra dette skal jeg gøre rede for at ligevægten er:

m*=(e-b)/(a-c)

p*=(a*e-b*c)/(a-c)

Tusind tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2020 af BoHTX (Slettet)

Er det sådan nogle mat-opgaver man har på HHX?                                                                                         Nåh, men umiddelbart skal du løse ligningen d(x) = s(x) mht. x for at finde brøken (e-b)/(a-c). Brøken skal tilsyneladende hedde m* og så indsætter du den i d eller s for at finde brøken (a·e-b·c)/(a-c) der så skal hedde p*.


Svar #2
14. juni 2020 af ke25 (Slettet)

Ja det er det, og tak for hjælpen! Kan du måske forklare, hvordan kommer du fra 

ax+b=cx+e til (e-b)/(a-c)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juni 2020 af BoHTX (Slettet)

Du har sikkert løst en lign. opgave, hvor a,b,c og e var et specifik tal. Bare isolér variablen x i ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. juni 2020 af AMelev

d(x) = s(x)\Leftrightarrow d(x)-s(x)=0\Leftrightarrow a\cdot x + b - (c\cdot x+e)=0\Leftrightarrow
a\cdot x - c\cdot x+b-e=0\Leftrightarrow (a-c)\cdot x=e-b\Leftrightarrow ....

Se evt. dette link


Skriv et svar til: Redegørelse og bevis for ligevægten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.