Matematik

Vækstrate

17. juni 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Har lidt svært ved at finde løsningen
Hvad er fremgangsmåden til at løse opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2020 af Moderatoren

Hvordan har du forsøgt at finde løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. juni 2020 af mathon


Svar #3
17. juni 2020 af javannah5

Har ikke nogen ide til hvordan man finder frem til løsningen eller fremgangsmåden

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. juni 2020 af Moderatoren

Prøv at læse om vækstrate her:

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/rentesregning/fremskrivningsfaktor/vaekstrate

Og du må også have haft noget om det i undervisningen. Kig i dine noter eller grundbog.

Skriv så herefter, hvis du stadig har problemer


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. juni 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} a)&1+r_{\textup{\aa r}}=(1+r_{\textup{m\aa ned}})^{12}=1.01^{12}=1.12683\\\\&r_{\textup{\aa r}}=0.12683=12.7\%\\\\\\ b)&1+r_{\textup{m\aa ned}}=\left (1+r_{\textup{\aa r}} \right )^{\frac{1}{12}}=1.30^{\frac{1}{12}}=1.0221\\\\& r_{\textup{m\aa ned}}=0.0221=2.21\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. juni 2020 af mathon

I c) er rkvartal blot negativ.


Skriv et svar til: Vækstrate

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.