Fysik

Atomer og mol

02. juli 2020 af TheMathNerd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg har brug for hjælp til vedhæftede

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

Slå Avogados tal op. Det er antallet af atomer i ét mol.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juli 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juli 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} N_A=6.02214\cdot 10^{23}\textup{ - Avogadros tal - }&\textup{angiver antal enheder i }\mathrm{\acute{e}}\textup{t }mol\\\\ \begin{array}{lllll}&& N_A\textup{ atomer }^{12}_{\, \, 6}\textrm{C} \textup{ har massen }12\;g\\\\&&1\textup{ atom }^{12}_{\, \, 6}\textrm{C} \textup{ har massen }= \end{array} \end{array}\\\\


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. juli 2020 af janhaa

1 atom:

12/6,022*10^{23}\,(g)=2*10^{-23}\,(g)


Svar #5
03. juli 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Er det for alle atomer eller for det atom jeg har at gøre med?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. juli 2020 af janhaa

#5

Er det for alle atomer eller for det atom jeg har at gøre med?

ett C-atom


Svar #7
03. juli 2020 af TheMathNerd (Slettet)

og jeg har 126C atomer, men det fortæller vel bare at jeg har 6 neu- og protoner, så gør det nogen forskel? Er det så ikke bare de 12g ganget med avogadros konstant/tal? Eller avogadro divideret med 12?


Svar #8
03. juli 2020 af TheMathNerd (Slettet)

Så det bliver 1.99264685 × 10-23 gram??


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. juli 2020 af mathon

Det er de 12 g divideret med Avogadros antal, som vist i #4.


Brugbart svar (1)

Svar #10
03. juli 2020 af mathon

             \small \small \begin{array}{lllll} N_A=6.02214\cdot 10^{23}\textup{ - Avogadros tal - }\quad \textup{angiver antal enheder i }\mathrm{\acute{e}}\textup{t }mol\\\\ \begin{array}{lllll}&& N_A\textup{ atomer }^{12}_{\, \, 6}\textrm{C} \textup{ har massen }12\;g\\\\&&1\textup{ atom }^{12}_{\, \, 6}\textrm{C} \textup{ har massen }= \frac{12\;g}{6.02214\cdot 10^{23}\;molekyler}=1.99\cdot 10^{-23}\;\frac{g}{molekyle}\end{array} \end{array}\\\\


Skriv et svar til: Atomer og mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.