Matematik

Kvardratsætninger

11. juli 2020 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Hej. 

Er dette rigtigt?

(x+2y)*(x-2y)=x^2+2xy^2+2yx+2y^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juli 2020 af StoreNord

Ja. Men jeg ville have skrevet de 2 mellemste led ombyttet.

Sådan her:           (x+2y)*(x-2y)=x^2+2yx+2y^2+2xy^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. juli 2020 af ringstedLC

#0: "To tals sum gange to tals differens er kvadratet på første led minus kvadratet på andet led":

\begin{align*} (a+b)\cdot (a-b) &= a^2-b^2 \\ (x+2y)\cdot (x-2y) &= x\cdot x+x\cdot (-2y)+x\cdot 2y+2y\cdot (-2y) \\ &= x^2-2xy+2xy-4y^2 \\ &= x^2-4y^2 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. juli 2020 af Eksperimentalfysikeren

#0 Nej, du har tre fejl. Den ene er, at du overser minusset i anden parentes. Den anden er, at du i andet led 2xy^2 har en faktor y for meget. Den tredie fejl er, at du i sidste led har 2, hvor der skulle stå 2*2.


Skriv et svar til: Kvardratsætninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.