Geografi

Sfærisk trekant Vinkel A og side a

16. august 2020 af Volton (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej derude i sommervarmen.

Jeg har et spørgsmål til en opgave

Haves:

B=117,73°   C= 58,61°   side b=110°   side c= 65°  

Jeg har fundet vinklen C med denne sinusrelation sin C= sin c/sin b*sin B 

Spørgsmåler er om jeg kan finde vinklen A og siden a med sinusrelationer eller cosrelationer og i så fald hvordan??

Bedste hilsner fra Tonny


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2020 af mathon

Vinklen C har du jo opgivet,


Svar #2
16. august 2020 af Volton (Slettet)

Hej Matlon og tak for svar

Det er jvinkel A og siden a jeg mangler og jeg er bekendt med sinusrelationerne sin A/sin a  = sin B/sin b = sin C /sin c  men jeg har ikke kunnet skrue den rigtige kombination sammen til at finde hverken vinkel A eller siden a.

Mener du jeg kan finde en af dem med vinklen C eller??


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. august 2020 af ringstedLC

I din forrige tråd har du samme problemstilling; https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1969241


Svar #4
16. august 2020 af Volton (Slettet)

Undskyld ulejligheden


Skriv et svar til: Sfærisk trekant Vinkel A og side a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.