Matematik

Polynomier

16. august 2020 af Jensxxx - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har denne opgave, men ved ikke rigtigt hvad der er ment i spørgesmålet:

En parabel er graf for andengradspolynomiet f givet ved: 

f(x)=x^2-6x+c

Bestem, for hvilken værdi af c parablens toppunkt ligger på førsteaksen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. august 2020 af ringstedLC

Når toppunktet ligger på førsteaksen, har parablen kun eet skæringspunkt med denne. Derfor har ligningen f(x) = 0 kun én løsning og derfor er diskriminanten d = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. august 2020 af StoreNord

Hvis diskriminanten er 0 har funktionen kun een rod.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. august 2020 af mathon

              \small \small \begin{array}{lllll} \textup{Toppunkt:}\\& \begin{array}{lllll} T=\left ( x_T,y_T \right )=\left ( \frac{-b}{2a},c-a\cdot {x_T}^2 \right )\\\\ x_T=\left ( \frac{-(-6)}{2\cdot 1} \right )=3\\\\ y_T=c-1\cdot 3^2=0\\\\ c=9 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.