Matematik

Reducering af potenser

22. august 2020 af Flymardones (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har nogle udfordringer med at få løst de her 2 opgaver. Kan slet ikke få det til at hænge sammen.

Begge udtryk skal reduceres.

https://imgur.com/a/CuuL02h

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2020 af Anders521

# 0 Hvad er det, der ikke hænger sammen for dig?


Svar #2
23. august 2020 af Flymardones (Slettet)

Hvordan man reducerer udtrykkene

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

Første opgave

((a24 · b) / (b20 ·a2)) = (a22/ b19) / a6 = a16/ b19 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2020 af Anders521

# 2 I udtrykket, hvori tælleren har brøken (a6/b5)4, kunne du bruge regneregl nr. (22) i formelsamlingen, og dernæst nr. (18), når der skal ganges med brøken b/a2. Til sidst bruges nr. (12).


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2020 af Forår2020 (Slettet)

Anden opgave

start med at fjerne y2 i tæller og nævner , så får du 8 x9/ 2 √ x = (4 x9 / √ x) ,gang med √x

i tæller og nævner så får du (4x· √x)  / x = 4 x8 · √x


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{\left ( \frac{a^6}{b^{\,5}} \right )^4\cdot \frac{b}{a^2}}{a^6} &= \\ \frac{\frac{\left (a^{6} \right )^4\cdot \;b}{\left(b^{\,5}\right)^4\cdot \;a^2}}{a^6} &= \qquad,\;\left (\frac{a}{b} \right )^r=\frac{a^r}{b^{\,r}} \\ \frac{\left (a^{6} \right )^4\cdot b}{\left(b^{\,5}\right)^4\cdot a^2\cdot a^6} &= \qquad,\;\frac{\frac{a}{b}}{c}=\frac{a}{b\cdot c} \\ \frac{a^{24}\cdot a^{-2}\cdot a^{-6}}{b^{\,20}\cdot b^{-1}} &= \qquad, \; \frac{1}{a^r}=a^{-r}\;,\;\left ( a^r \right )^s=a^{r\,\cdot \,s} \\ \frac{a^{24\,-\,2\,-\,6}}{b^{20\,-1}} &= \qquad, \; a^r \cdot a^s=a^{r\,+ \,s}\\\frac{a^{16}}{b^{19}} \end{align*}


Svar #7
23. august 2020 af Flymardones (Slettet)

I nr.2 opgave skal svaret skrives på følgende måde:  4*x^(11/2)*y^4. Men jeg kan ikke regne ud hvordan jeg ender med x^2(11/2). I det vedhæftede eksempel. (Det er et nyt eksempel fra det første jeg fik vedhæftet) 

Vedhæftet fil:Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2020 af ringstedLC

Husk at:

\begin{align*} \sqrt{x} &= x^{\frac{1}{2}} \end{align*}

NB. Ny opgave → ny tråd, så det ikke bliver for rodet.


Svar #9
23. august 2020 af Flymardones (Slettet)

#8

Husk at:

\begin{align*} \sqrt{x} &= x^{\frac{1}{2}} \end{align*}

NB. Ny opgave → ny tråd, så det ikke bliver for rodet.

Kan stadigvæk ikke se hvor 11 kommer fra


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2020 af ringstedLC

\begin{align*} \frac{2\cdot x^3\cdot 4\cdot x^3\cdot y^5}{2\cdot \sqrt{x}\cdot y^1} &= \\ 4\cdot x^{\frac{6}{2}}\cdot x^{\frac{6}{2}}\cdot x^{-\frac{1}{2}}\cdot y^5\cdot y^{-1} &= \\ \end{align*}


Skriv et svar til: Reducering af potenser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.