Kemi

Oxidationstal for

30. august 2020 af UCL (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har to opgaver som jeg ikke helt forstår, og håber i vil hjælpe med:

Det ene er :    SO32-       Jeg ved det skal være  ox. 4 for svovl  og ox. for O er -6

Det andet er :      AlO33-      som jeg ikke rigtig forstår


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. august 2020 af mathon

           \small \small \begin{array}{lllll} \textup{oxidationstal:}\\& \begin{array}{lllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{S}{O_3}^{2-}&x+3\cdot (-2)=-2\\\\ \overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Al}{O_3}^{3-}&x+3\cdot (-2)=-3 \end{array} \end{array}


Svar #2
30. august 2020 af UCL (Slettet)

Hvordan kan man komme frem til hvad ; Al giver i ox ? Ox for oxygen er -2 * 3= -6 , Jeg kan ikke få ladningen til at blive -3, hvis jeg sætter +3 i x’s plads

Svar #3
30. august 2020 af UCL (Slettet)

Jeg forstår sikkert ikke helt hvordan ligningen skal løses korrekt :(

Brugbart svar (1)

Svar #4
30. august 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{llll} \mathbf{{\color{Blue} 3}}+3\cdot (-2)\\\\ \mathbf{{\color{Blue} 3}}+(-6)=3-6=-3 \end{array}


Svar #5
30. august 2020 af UCL (Slettet)

Tak. kan jeg godt selv ved at kigge på det periodiske system regne ud hvad OT for :  P2O5  er ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. august 2020 af janhaa

O: -2

2P - 10 = 0

P = +5


Svar #7
30. august 2020 af UCL (Slettet)

Okay . ox. for O:  -2•5 = -10

Ladningen for P2O5    er neutral så?

Der er P2  er det så 5•2 = +10, 


Brugbart svar (1)

Svar #8
31. august 2020 af mathon

#7
          Ja.


Skriv et svar til: Oxidationstal for

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.