Matematik

Sinusrelation

31. august 2020 af Volton (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej Derude.

Lille opgave til evt. interesserede!

Find vinkel A og side a med sinusrelation udfra disse oplysninger:

'B=82,21   b=81,99    C=109,91   c=110 

vh Tonny


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2020 af Moderatoren

Hvis det er noget, som du har problemer med, så vil jeg anbefale, at du skriver, hvad du har problemer med.
Du kan evt. læse om sinusrelationerne her:

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/trigonometri/vilkaarlig-trekant/sinusrelationerne


Svar #2
31. august 2020 af Volton (Slettet)

Jeg er bekendt med sinusrelationen A/a=B/b=C/c - det der er interessant ved den nævnte relation er at der faktisk er en ligning med 2 ubekendte - Det er iøvrigt en sfærisk trekant. 

vh Tonny


Skriv et svar til: Sinusrelation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.