Matematik

Bstemmelse af fremskrivningsfaktoren.

03. september 2020 af Mojito101 - Niveau: B-niveau

Jeg sidder og bakser med denne opgave. 

Tre eksponentialfunktioner f, g og h er givet ved 

f(x) = 2x

g(x) = 3x

h(x) = g(x) / h(x)

a) Bestem fremskrivningsfaktoren for funktionen h. 

Hvordan gør jeg dette?

Har lidt en mistanke om at der er fejl i spørgsmålet og at / h(x) skulle havde været /f(x), men fejl eler ej kan jeg ikke lurer løsningen. 

Vh Silje. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2020 af PeterValberg

Ja, jeg tænker også at der skal stå h(x) = g(x)/f(x)
Du kan benytte en potens-regneregel

\frac{a^n}{b^n} =\left(\frac{a}{b}\right )^n

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
03. september 2020 af Mojito101

Ja jeg tænkte det nok

Og er (a/b)^n så den endelige facit? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2020 af PeterValberg

Nej, det er ikke resultatet, men metoden som du skal benytte på de to funktionsforskrifter for g og f for at finde forskriften for h, hvoraf du kan aflæse svaret på din opgave
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
03. september 2020 af Mojito101

Jeg får svaret til at være 1,5, men kn ikke se hvor jeg skal kunne aflæse det henne?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2020 af PeterValberg

h(x)=\frac{g(x)}{f(x)}=\frac{3^x}{2^x}=\left(\frac32 \right )^x=1,5^x

fremskrivningsfaktoren er altså 1,5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bstemmelse af fremskrivningsfaktoren.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.