Matematik

Differentialregning

03. september 2020 af MimiJac - Niveau: B-niveau

Hej.

Opgaven lyder:

Bestem f'(x) når f(x)=3x^4-4x^2+3x-2

Det får jeg til f'(x)=12x^3-8x+3

Nu skal jeg bestemme f'(1)

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2020 af peter lind

Du sætter 1 ind på x's plads i udtrykket for f'(x) og regner ud hvad det bliver


Svar #2
03. september 2020 af MimiJac

Så 12*1^3-8*1+3=7 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2020 af peter lind

ja


Svar #4
03. september 2020 af MimiJac

Tak :)


Svar #5
03. september 2020 af MimiJac

Er der en som kan hjælpe med at forklare hvordan jeg udregner denne?

Bestem h'(x) når    

h(x)=\frac{-7}{x}


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2020 af Mathias7878

Anvend, at 

h(x) = \frac{-7}{x} = -7 \cdot \frac{1}{x}

og at 

\frac{d}{dx} \left(k \cdot \frac{1}{x} \right ) = k \cdot \left(- \frac{1}{x^2} \right )

- - -

 

 


Svar #7
04. september 2020 af MimiJac

Hvorfor kommer -7 hen og stå foran? 

Den vil ikke hedde -\frac{-7}{x^2} ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2020 af peter lind

Det vil den netop.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.