Matematik

P som funktion af K

11. september 2020 af Stjerneskud2016 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. jeg skal opstille P som funktion af K. Hvor jeg har ligningen for linjen på formen lnP=lnb+a*lnK og jeg skal omforme det til en potens sammenhæng. jeg har prøvet at tage e^ for at komme af med ln men jeg er i tvivl om jeg har gjort det rigtigt med den sidste led a*lnK hvor jeg har taget (e^k)^a. Er det rigtigt?

Jeg har at begyndelsesværdi = ln5,44 og lnK = -0,31

Vedhæftet fil: P som funktion af K.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. september 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det nemmere at hjælpe

Jeg er ret overbevist om, at det plustegn, du har, skal være et gange tegn i stedet

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. september 2020 af PeterValberg

\ln(P)=5,44+a\cdot(-0,31)

e^{\ln(P)}=e^{5,44+a\cdot(-0,31)}

P=e^{5,44}\cdot e^{a\cdot(-0,31)}

P=e^{5,44}\cdot \left(e^{(-0,31)} \right )^a

skulle jeg mene :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: P som funktion af K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.