Matematik

HJÆLP MATintro

16. september 2020 af nana22 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder og skal løse denne opgave men mangler nogle hint til hvilken sætninger/beviser jeg skal bruge


Svar #1
16. september 2020 af nana22 (Slettet)

2.1.

Lad f(x) = 2 x − 2 cos x sin x for alle x ∈ R med x 6= nπ, n ∈ Z. (a) Find grænseværdierne limx→0+ f(x), limx→π− f(x) først med og dernæst uden Maple. (b) Vis, at f er strengt voksende i hvert interval (nπ,(n + 1)π). Uligheden |sin x| < |x| for x 6= 0 kan benyttes uden bevis (den er vist i TLO 5.4.9). (c) Bevis, at ligningen f(x) = 0 ikke har nogen løsninger i (0, π), og at den har præcis ´en løsning i (π, 2π). Benyt Maple til at finde en approximation til denne løsning.

der er et vedhæftet biled af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2020 af Anders521

#0 & 1  Mht. (a) se tråden.


Skriv et svar til: HJÆLP MATintro

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.