Fysik

Idealgas

19. september 2020 af Fanansa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Er der nogle, der kan hjælpe med dette spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2020 af janhaa

a) p = n1*R*T

0,5=n1*R*300

n1 = 0,02 mol og n2 = 0,68 mol

b)

p(tot) = 0,7*R*400 atm = 23 atm


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. september 2020 af peter lind

trykket i beholderne er ens og volumet i hver beholder er ens nemlig V1l

Brug først idalgasligningen til at finde det oprindelige rumfang V af gassen

dernæst brug at trykket er ens i de to beholder. Kald antal antal mol i den ene beholder for n1 og i den anden for n2' Det giver at P = n1*R*T1/V1 = n2*V1*T2/V1 og n1+n2 = 0,70 mol


Svar #4
19. september 2020 af Fanansa

Tak for det (:


Skriv et svar til: Idealgas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.