Fysik

Termodynamik

24. september 2020 af Bustyousoon (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

I et rum står der en maskine som afgiver 24480 Watt i timen i form af varme. ( 24,48KWh) Det skal ledes væk fra rummet med en ventilator.

Spørgsmål hvormange M2/h

Q = m x c x Delta T ( jeg er lidt usikker på Q om det skal være i Joule og om det ellers er rigtigt.

Antagelse: ude temp 18 grader og det der ledes ud er 50 grader. Delta er 32.

varme kapacitet luft = 1.006 Kj / kg x k

Massefylde luft er 1,225 kg/m2

m= Q/( c x Delta t )

m= 24480 x 3600/ ( 1,006 x 1000 x 32) = 2737 kg pr. time

2737/1,225 = 2234 m3/ time


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} Q=V\cdot \varrho \cdot c\cdot \Delta T=P\cdot t\\\\ V=\frac{P\cdot t}{\varrho \cdot c\cdot \Delta T}\\\\ V=\frac{\left (24.48\; kW \right )\cdot \left ( 1\;h \right )}{\left ( 1.225\; \frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left ( 1.006\; \frac{kJ}{kg\cdot C} \right )\cdot (32\;C)}=\frac{88\,128\;kJ}{39.4352\;\frac{kJ}{m^3}}=2\,234.75\;m^3\\\\\\ \textup{P\aa \ }\mathrm{\acute{e}} \textup{n time skal der bortledes }2\,234.75\;m^3\textup{ luft.} \end{array}


Svar #2
24. september 2020 af Bustyousoon (Slettet)

Mange Tak :-) ....Så var det ji rigtig...var bare ikke helt skarp i enhederne.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2020 af Eksperimentalfysikeren

Maskinen afgiver ikke 24480W i timen. Den afgiver 24480 W.

Tag enhederne med i udregningerne. Det hjælper dig med at finde fejl.

#1: C er ikke forkortelsen for Celcius, men for Coulomb. Brug enten ºC eller K.


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.