Fysik

Varmekapacitet om vand

28. september 2020 af TobiBoy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. Nogle der kan hjælpe mig med at forstå denne her opgave. Jeg aner ikke hvrdan jeg kan løse den.

Effekten på en elkedel er på 1500 W

Vandets starttemperatur starter på 18 grader oC, og der er 900 gram vand og 300 gram aluminium, der skal varmes op.

Hvor lang tid tager det før vandet koger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2020 af mathon

Opstil en energiligning:
                                              \small \begin{array}{cccccccc} \textbf{Energiafgivelse}&&&=&&&\textbf{Energimodtagelse} \end{array}


Svar #2
28. september 2020 af TobiBoy (Slettet)

p*t=m*c*ΔT


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2020 af mathon

\small c_{vand}=4.182\;\tfrac{kJ}{kg\cdot C}\quad \textup{ved 18}\degree\textup{C}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2020 af mathon

...for både vand ag aluminium.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. september 2020 af mathon

forudsat ydnyttelsesgraden er 100%

.

                        \small \small \begin{array}{cccccccc} \textbf{Energiafgivelse}&&&=&&&\textbf{Energimodtagelse} \\\\P\cdot t&&&=&&&\left (m_{Al}\cdot c_{Al}+m_{H_2O}\cdot c_{H_2O} \right )\cdot \Delta T \end{array}


Svar #6
28. september 2020 af TobiBoy (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. september 2020 af mathon

             \small \begin{array}{lllll} t=\frac{\left ((0.3\;kg)\cdot \left ( 0.897\;\frac{kJ}{kg\cdot C} \right )+(0.900\;kg)\cdot (4.182\;\frac{kJ}{kg\cdot C}) \right )\cdot ((100-18)\;C)}{1.5\;\frac{kJ}{s}} \end{array}


Skriv et svar til: Varmekapacitet om vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.