Matematik

andensgrads polynom

28. september 2020 af carolinesvanee - Niveau: B-niveau

Hej er der en som kan hjælpe mig med denne opgave jeg har vedhæftet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2020 af ringstedLC

a) og b) Du ved noget om diskriminanten og antallet af rødder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2020 af Mathias7878

Anvend, at hvis d = 0 er der præcist en løsning til andengradsligningen. Du skal derfor løse

d = b^2-4ac = 4^2 - 4 \cdot 2 \cdot c = 0

Ligeledes anvend, at hvis d > 0 er der to løsninger til andengradsligning. Du skal derfor ligeledes løse

d = b^2-4ac > 0

- - -

 

 


Svar #3
02. oktober 2020 af carolinesvanee

Vil det så sige at jeg bare skal skrive svaret på opgave a som) c = O ellr hvad


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

Til # 3

opgave a)

b2 - 4·a·c = 0

42 - 4 · 2 · c = 0

8 ·c = 16

   c = 2

opgave b )

Så bliver f (x) = 2 · x2 + 4 · x + 2

c skal være mindre end 2 , hvis der skal være 2 løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2020 af Forår2020 (Slettet)

#4 rettelse 

Til # 3

opgave a)

b2 - 4·a·c = 0

42 - 4 · 2 · c = 0

8 ·c = 16

   c = 2

Så bliver f (x) = 2 · x2 + 4 · x + 2

opgave b)

c skal være mindre end 2 , hvis der skal være 2 løsninger


Skriv et svar til: andensgrads polynom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.