Matematik

Normalfordeling

01. oktober 2020 af Mi1234 - Niveau: A-niveau

Hej:)) Jeg sidder her og kan ikke helt finde ud af hvad min n og p er for at beregne sandsynligheden for P(X<21). jeg har bestemt middelværdien og spredningen, men det skal jeg da ikke bruge tiol denne del af opgaven?

håber at der er en der kan hjælpe:))


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2020 af janhaa

N(\mu, \sigma)=N(17.4, 3.1)\\ \\P(X<21)=G(\frac{21-17,4}{3,1})=G(1,16)=0,877


Svar #2
01. oktober 2020 af Mi1234

Hvad betyder G'et? det har jeg vidst ikke lært. Men ift spredning og middelværdi, der har jeg fået nogle andre besvaresler. Jeg har vedhæftet et billede af det jeg har lavet


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2020 af peter lind

G står for gaussfordelingen som er normalfordelingen med middelværdien 0 og spredning 1

Du skal faktisk bruge middelværdi og spredning enten direkte  ind på dit CAS værktøj(nemmest) eller gøre som i #1. Se din formesaming side 43 formel 265. Her kaldes dog gaussfordelingen dog Φ


Svar #4
01. oktober 2020 af Mi1234

Okay tak for det! Men hvordan har du fået middelværdi=17,4 og spredning=3.1? :))


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2020 af peter lind

Det er janhaa der har fundet det ikke mig. Har du da fundet noget andet ?


Svar #6
01. oktober 2020 af Mi1234

Ja du kan se den vedhæftede fil i svar#2:)) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. oktober 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #9
01. oktober 2020 af peter lind

Du laver jo en sandsynligheden for en hændelse om til p i en binomialfordeling og bruger derefter  det til at beregne spredningen i binomialfordeling. Den går ikke da det er en normalfordeling.

Du skal bruge formel 265 i din formelsamlig hvor du slår Φ(20) = 0,80 og 1-Φ(17) = 0,55 op.

Derved får du 2 ligninger med 2 ubekendte, som du må løse


Svar #10
01. oktober 2020 af Mi1234

Ahh okay, har fundet ud af det. Tusind tak:))


Skriv et svar til: Normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.