Matematik

Integral

07. oktober 2020 af studineM - Niveau: A-niveau

Halløj! Håber der er nogen som kan hjælpe:)

En parabel har ligningen y=x^2. Hvilken positiv hældning skal en linje gennem (0,0) have, for at arealet af det område, der afgrænses af parablen og ligningen, er 20?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2020 af Mikkel1G

20=\int_0^a(ax-x^2)dx\Leftrightarrow 20=\left[{\frac {a{x}^{2}}{2}}-{\frac {{x}^{3}}{3}} \right ]_0^a\Leftrightarrow \frac{a^3}{6}=20\Leftrightarrow a^3=120\Leftrightarrow a=\sqrt[3]{120}


Svar #2
07. oktober 2020 af studineM

Du er en engel! Tusind tak!


Skriv et svar til: Integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.