Matematik

Invers

17. oktober 2020 af K22 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan laver man denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2020 af Eksperimentalfysikeren

Der er nogle betingelser for at der findes en invers funktion.

1. f skal være monoton. Hvis f ikke er monoton i A, ved man ikke hvilken værdi, den enverse skal "aflevere". Eks. I intervallet [-3;3] er g(x) = x2 ikke monoton. Derfor ved man ikke, om g-1(4)  skal være 2 eller -2.

2. f skal afbilde A på B. Hvis der er et element i B, som ikke er et billede af et x ∈ A, er den inverse ikke defineret for dette element og så er der ingen funktion, der opfylder betingelserne.


Svar #2
18. oktober 2020 af K22

Ifølge facitlisten er det 2) der er det rigtige svar. Kan du forklare hvorfor? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2020 af Anders521

#2 Det bliver klart for dig, hvis du tegner f. Funktionen er en bijektion med A = ]-∞, 5[ og B = [2, ∞[

Vedhæftet fil:Picture.png

Skriv et svar til: Invers

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.