Matematik

differentialkvotienter

28. oktober 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Kan nogle forklare mig hvad opgave går ud på?
Hvordan skal den løses?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Ved at bruge kædereglen til at differentiere en sammensat funktion finder vi

(f o g)'(x) = ( f(g(x)) )' = f '(g(x)) * g'(x)

og

(g o f)'(x) = ( g(f(x)) )' = g'(f(x)) * f '(x)

Dette bruger vi så til at finde

(f o g)'(2) = f '(g(2)) * g'(2)

Det er givet i opgaven at g(2) = 3 og g'(2) = 2. Så vi har

(f o g)'(2) = f '(3) * 2

Vi har desuden at f '(3) = 6. Så vi ender med

(f o g)'(2) = 6 * 2  <=>

(f o g)'(2) = 12

Lad os så prøve den anden:

(g o f)'(2) = g'(f(2)) * f '(2)

Her kommer vi så ikke videre da vi hverken kender f(2) eller f '(2). 


Svar #2
01. november 2020 af javannah5

Vi fik brugt g(2)=3 i løsningen hvad skete der så med g’(2)=2

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Ved at indsætte x=2 i formlen, får vi

(f o g)'(2) = f '(g(2)) * g'(2)

Så bruger vi oplysningerne

g(2) = 3 og g'(2) = 2

og får

(f o g)'(2) = f '(3) * 2

Derefter bruger vi oplysningen om at f '(3) = 6 og får

(f o g)'(2) = 6 * 2 = 12


Svar #4
01. november 2020 af javannah5

Jeg har prøvet at lave (g o f)'(2) = g'(f(2)) * f '(2)
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Men vi kender ikke f(2) eller f '(2), så vi kommer ikke videre. Der står også i opgaven at det kun er den ene der kan beregnes.


Skriv et svar til: differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.