Matematik

Afbildningsmatrix

29. oktober 2020 af 45yy45y5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har brug for hjælp til en opgave, jeg sidder fast i. Vektorsættet a:

 a=(v_{1}+v_{3},v_{2},\frac{1}{2}v_{1}-\frac{1}{2}v_{3})

Udgør en basis for vektorrummet V. En lineær afbildning er givet ved:

f : V \rightarrow \mathbb{R}^3

e^{g(v)}=a^v

Jeg skal bestemme afbildningsmatricen f med hensyn til baserne v i V og e i R3. Det eneste jeg umiddelbart kan udlede af ovenstående er basisskiftematricen vMa:

vMa=\begin{bmatrix} 1 & 0 &1/2 \\ 0 & 1 & 0\\ 1 & 0 & -1/2 \end{bmatrix}

Herfra kommer jeg ikke rigtig videre. Jeg har ikke umiddelbart nogen billeder at bestemme afbildningsmatricen ud fra. Kan jeg få et hint eller to?


Svar #1
29. oktober 2020 af 45yy45y5 (Slettet)

..


Skriv et svar til: Afbildningsmatrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.