Matematik

Tallinje

30. oktober 2020 af august543 - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder og øver mig på nogle opgavesæt i matematik. Jeg er stødt på denne opgave og ved slet ikke hvordan jeg skal gribe den an.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2020 af janhaa

A*C = B


Svar #2
30. oktober 2020 af august543

#1

A*C = B

Hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2020 af janhaa

A < B < C, B < 1, A < 1, C > 1 og B > A:

ergo: A*C = B


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Man kan på øjemål vurdere at A≈½ og C≈3/2, og det vil så sige at A*C≈3/4 som ca. passer med B.

Man kan også filosofere på denne måde:

Man har at A<1, derfor vil A*C være mindre end C.

Man har endvidere at C>1. Derfor vil A*C være større end A.

Ergo ligger A*C mellem A og C på tallinjen. Dette passer kun med B ud af svarmulighederne.


Skriv et svar til: Tallinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.