Matematik

2.D2.27

09. november 2020 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Kan nogle hjælpe mig med a’en i denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2020 af StoreNord

a)   Du skal differentiere f(x) og vurdere, hvornår f'(0)=0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. november 2020 af StoreNord

Forkert!!


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. november 2020 af StoreNord

Forhåbentlig mere rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll} a)\\& \begin{array}{lllll} f(0)=30\\\\ f{\, }'(x)=3x^2-6x-9=&3(x^2-2x-3)=3\cdot \left ( x+1) (x-3)\right )\\\\ \textup{Fortegnsva-}\\ \textup{riation for }f{\, }'(x)\textup{:}\\& \begin{array}{lllll} \! \! \! \! \begin{array}{lllll} f{\, }'(x)>0&\textup{for}&x<-1&\Leftrightarrow& f(x)\textup{ er voksende}\\ f{\, }'(x)<0&\textup{for}&-1<x<3&\Leftrightarrow& f(x)\textup{ er aftagende}\\ f{\, }'(x)>0&\textup{for}&x>3&\Leftrightarrow& f(x)\textup{ er voksende} \end{array}\end{array}\end{array}\\\\\\ b)\\& \begin{array}{lllll}& f{\, }'(0)=-9\\\\ \textup{Tangent}\\ \textup{i }(0,30)\textup{:}&t_1\textup{:}\quad y=-9\cdot (x-0)+30\\\\ &t_1\textup{:}\quad y=-9x+30 \end{array}\\\\\\ c)\\& \begin{array}{lllll}& f{\, }'(x)=3x^2-6x-9=-9\\\\& 3x\left (x-2 \right )=0\qquad x\neq0\\\\& x=2 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: 2.D2.27

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.