Matematik

Sinusrelationerne

24. november 2020 af Annikanni (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej,
Jeg er igang med beviset for sinusrelationerne ud fra arealformlerne, og jeg har styr på selve beviset, men jeg kan ikke helt finder ud af hvordan jeg beviser omskrivningen fra
SinA/a = Sin B/b = Sin C/c ==> a/Sin A = b/Sin B = c/SinC
Håber i forstår og kan hjælpe(:

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2020 af kemc

På denne måde 

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2020 af PeterValberg

Du dividerer bare alle brøkerne op i 1

\frac{\sin(A)}{a}=\frac{\sin(B)}{b}=\frac{\sin(C)}{c}

\frac{1}{\left(\frac{\sin(A)}{a} \right )}=\frac{1}{\left(\frac{\sin(B)}{b} \right )}=\frac{1}{\left(\frac{\sin(C)}{c} \right )}

\frac{a}{\sin(A)}=\frac{b}{\sin(B)}=\frac{c}{\sin(C)}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
24. november 2020 af Annikanni (Slettet)

Tror ikke helt jeg forstår hvordan man går fra 1/(SinA/a) til a/SinA, kan du forklare mere i dybden ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2020 af PeterValberg

Det er en brøkregneregel, jeg benytter.
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. november 2020 af PeterValberg

Du dividerer med en brøk ved at multiplicere med den omvendte brøk:

\frac{a}{\left(\frac{b}{c} \right )}=a\cdot\frac{c}{b}=\frac{a\cdot c}{b}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sinusrelationerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.