Matematik

Differentialligning

24. november 2020 af masse1234 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået denne opg, hvor jeg gerne må bruge mit cas program (TI-Nspire)

Givet differentialligning:

y'-2y=0

a. bestem den løsning, hvis graf går gennem (1,2)

b. bestem den løsning, hvis graf går gennem (1,-2)

Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal skrive det ind i TI-Nspire, for at finde grafen der går igennem de nævnte koordinater.

Tak på forhånd.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2020 af PeterValberg

desolve(y'-2*y=0 and y(1)=2, x,y)

desolve(y'-2*y=0 and y(1)=-2, x,y)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
24. november 2020 af masse1234

Tusnd tak!


Svar #3
24. november 2020 af masse1234

Min lærer skrev, at jeg også skal selv have skrevet en fuldstændig løsning inden det her. Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} y{\, }'=2y\\\\ y=C\cdot e^{2x}&\textup{gennem }(1,2)\\\\ 2=C\cdot e^{2\cdot 1}\\\\ C=2\cdot e^{-2}\\\\\\ y=2\cdot e^{-2}\cdot e^{2x}\\\\ y=2\cdot e^{2x-2} \end{array}


Svar #5
25. november 2020 af masse1234

Tak:)


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.