Matematik

isoler y

04. december 2020 af hejtts (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg skal isolere y i følgende ligning: 

-15x+5y-45=0

Jeg er kommer hertil

5y=45+15x

for at få y skal jeg dividere med 5 på begge sider, men skal der så stå 

5y/5=45+15x/5

eller 

5y/5=45+15x/5

Jeg tænker det er den første, så resultatet bliver

y=45+3

men jeg er kommet lidt i tvivl, fordi jeg har overtænkt det...


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2020 af janhaa

5y = 45+15x

y = 3 + x


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2020 af ringstedLC

Du skal dividere hele højresiden, så der skal stå:

\begin{align*} 5y &= 45+15x \\ \frac{5y}{5} &= \frac{45+15x}{5} \\ y &= 9+3x \end{align*}

Man kunne også have valgt:

\begin{align*} -15x+5y-45 &= 0 \\ \frac{-15x}{5}+\frac{5y}{5}-\frac{45}{5} &= \frac{0}{5} \\ -3x+y-9 &= 0 \\ y &= 9+3x \end{align*}


Skriv et svar til: isoler y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.