Matematik

Logaritme regneregler

10. december 2020 af mathiasoxholm - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en ligning jeg skal løse, og kunne godt bruge noget hjælp. den lyder:

3=4*7^x

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2020 af StoreNord

3=4*7^x    =>

ln 3 = ln 4+x * ln 7    =>

\ln 3 = \ln 4+x * \ln7 \Rightarrow x=\frac{\ln 3-ln 4}{\ln7}


Svar #2
10. december 2020 af mathiasoxholm

Tak for svaret, kan du måske prøve at uddybe det lidt mere :), det er en aflevering

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2020 af peter lind

Du tager logaritmen på begge sider af lighedstegnet. På højre side bruge du formlerne 87 og 89 på side 18 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2020 af Capion1

# 1
ln 4 = 2·ln 2
Logaritmefunktioner er monotone, - derfor kan benyttes ⇔


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2020 af StoreNord

#4   Hvad kan vi bruge dèt til her?


Skriv et svar til: Logaritme regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.