Matematik

Hjælp til at isolere X i ligning

18. december 2020 af seba100 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har akut brug for hjælp til at løse for X i nedenstående ligning.

L = (D + X) / (E - X)

Er der nogen venlige sjæle der kan hjælpe?

Tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. december 2020 af PeterValberg

L=\frac{D+X}{E-X}

L\cdot(E-X)=D+X

LE-LX=D+X

LE-D=X+LX

LE-D=X(1+L)

X=\frac{LE-D}{1+L}

skulle jeg mene

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2020 af mathon

                   \begin{array}{cccc} L&=&\frac{\left ( D+X \right )}{\left ( E-X \right )}\\\\ L\cdot (E-X)&=&D+X\\\\ L\cdot E-L\cdot X&=&D+X\\\\ L\cdot E-D&=&X+L\cdot X\\\\ L\cdot E-D&=&(1+L)\cdot x\\\\ X&=&\frac{L\cdot E-D}{1+L} \end{array}


Svar #3
18. december 2020 af seba100 (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: Hjælp til at isolere X i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.