Matematik

help!

18. december 2020 af Aniie3345 - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med denne opg forstår den ikke.

Bestem a så ligningen ax^2+4x+5=0 har netop en løsning????


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2020 af PeterValberg

Hvis andengradsligningen:

ax^2+bx+c=0

skal have netop én løsning, så kræver det,
at diskriminanten d= b^2-4ac er lig med nul...
du skal med andre ord løse ligningen:

4^2-4\cdot a\cdot 5 = 0

hvilket ender med at:

a=\frac45=0,8

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
18. december 2020 af Aniie3345

mange tak er svaret så bare a= 4/5?

hvordan fandt du frem til den præcise ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2020 af ringstedLC

Venstresiden af ligningen er forskriften for et 2. gradspolynomium. Diskriminanten af det er afhængig af a. Når den er 0, har ligningen netop en løsning:

\begin{align*} d &= b^2-4ac \\ d=0&=... \end{align*}


Svar #4
18. december 2020 af Aniie3345

okay mange tak


Svar #5
18. december 2020 af Aniie3345

Der er en anden opg jeg er i tvivl om

hvis man ganger et tal med 4 og trækker 1 fra, får man samme resultat, som 5 mere end det dobbelte af tallet hvilket tal er der tale om. opstil ligning

Jeg har gjort sådan:

x*4-1=x*5

= -1 

er det rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2020 af mathon

    Nej


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2020 af mathon

               \small \begin{array}{ccc} \textbf{Tal}&\textbf{gange med 4 minus 1}&\textbf{5 mere end det dobbelte}\\ x&4x-1&5+2x\\\\\\\\& \begin{array}{lllllllllll} &&&&&&&&4x-1&=&5+2x\\\\&&&&&&&& 2x&=&6\\\\&&&&&&&& x&=&3 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: help!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.