Matematik

1/2 x^2-1/4 x^2

25. december 2020 af Hallo12344321 - Niveau: A-niveau

Hej,

Nogen der ved hvordan 1/2x^2-1/4 x^2 kan blive til 4x^2-2x^2 ???

Hvis jeg skulle regne det ud ville det således ud 2/4 x^2 -1/4 x^2 =....


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. december 2020 af Anders521

#0 Der ganges med tallet 8 på begge led.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. december 2020 af mathon

         \small \begin{array}{lllllll} \textup{Udtryk:}&\frac{1}{2}x^2-\frac{1}{4}x^2=\left (\frac{1}{2}-\frac{1}{4} \right )x^2=\left (\frac{2}{4}-\frac{1}{4} \right )x^2=\frac{1}{4}x^2\\ \textup{men}\\& \frac{1}{2}x^2-\frac{1}{4}x^2=0&\textup{multipliceret med 8}\\\\& 8\cdot \left ( \frac{1}{2}x^2-\frac{1}{4}x^2 \right )=8\cdot 0\\\\& 4x^2-2x^2=0\textup{ ...} \end{array}


Svar #3
25. december 2020 af Hallo12344321

Tak, det kan jeg godt se nu :) Fortsæt en god dag


Skriv et svar til: 1/2 x^2-1/4 x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.